Petr Himl I Padal jsem, abych se naučil vstávat

Nevadí, že jsi zase zraněný. Vstaň a začni se vším znovu od začátku, nauč se chodit, běhat, nahrávat, střílet (s míčem), hlavičkovat, buď lepším a platnějším hráčem pro tým. Makej, nevzdávej se a třeba jednou dostaneš šanci v ligovém týmu, kde si vybuduješ místo v základní sestavě, budeš pro tým nepostradatelný, dostaneš se do reprezentace, potom do zahraničí a budeš úspěšný a fanoušci na stadionu budou zpívat tvé jméno. Tak tohle mi znělo hlavou pokaždé, když jsem se zranil a musel začínat zase od začátku.

Hnal jsem se za snem, kterého jsem se musel nakonec vzdát
Již po několikáté jsem se ocitl před branami nemocnice a moje slibná kariéra profesionálního fotbalisty byla opět ohrožena. Cítil jsem se frustraci, zoufalství a pocit bezmoci. Celoživotní cesta za úspěchem, která zaznamenala nespočet pádů až na úplné dno. Cože? Ty jsi zase zraněný? To snad není možný, slýchával jsem několikrát během sezóny.
Když vám lidé kolem vás tvrdí že jste dobří, je těžké uvažovat o konci kariéry. Pro mě to bylo nepřípustné. Budu bojovat. Každý den jsem tvrdě makal a byl přesvědčen, že svého snu jednoho dne dosáhnu. Já a moje rodina, které patří veliké DÍKY, jsme dělali vše, co je v našich silách a využívali všeho co jsme měli a co jsme uměli.
Jestli chcete být nejlepší, musíte kolem sebe mít ty nejlepší. Potřebujete: vědět co chcete, být psychicky odolní, kvalitní trenéry, chuť na sobě pracovat, kvalitní lékaře, fyzioterapeuty, maséry, kvalitní stravu, dostatek odpočinku…
Kontakty na takové odborníky jsme v tu dobu neměli. Přesty všechny nedostatky mě mohla zastavit jen jediná věc, MOJE ZDRAVÍ. A tak se i stalo…

Foto: Rozcvička, A-tým Bohemians 1905, přípravné utkání 1.liga, rok 2009

Kariéra / Nekariéra

4/1993 – 6/1993         AC Sparta Praha        -přijat, ale při zápase zjistili, že mi ještě není 6 let, a tak jsem byl odejit
6/1993 – 6/1995         TJ Sokol Hostivice     -přípravka
6/1994 – 5/2002         AC Sparta Praha        -přípravka, mladší žáci
6/2002 – 6/2007         Bohemians 1905        -starší žáci, dorost
7/2007 – 6/2008         Sk Kladno                   -muži B-tým + příprava 1. liga
8/2008 – 1/2010         Bohemians 1905        -muži, návrat do B-týmu + příprava 1. liga (tipsport cup)
2/2010 – 2/2011         FK Dukla Praha         -muži, 2. Liga, zápasy za B-mužstvo
2/2011 – 2/2013         FK Králův Dvůr          -3.liga
2/2013 – 6/2013         Tj Sokol Bílá Hora      -1.A třída, postup do krajského přeboru
6/2013 – 6/2015         TJ Sokol Hostouň      -1.A třída, postup do krajského přeboru
6/2015 –                     ——pauza———       -odehrál 2 zápasy za TJ Sokol Bílá Hora
8/2016 –                     —konec kariéry—      -po přetřžení menisku ve Věšíně u Příbrami.

Aktivně jsem hrál fotbal 22 let
Když jsem ve svých 27 letech končil fotbalovou kariéru, měl jsem na kontě hned několik desítek zásahů. Bohužel ne jen těch gólových, ale i těch zdravotních. Zdravotní dokumentace delší než cesta z Chýně na IP Pavlova a zpátky přinesla tak trochu jiný góóóól. S vizitkou ,,bebíčka“ a ˶porcelánku˝ jsem musel trénovat víc než ostatní a dohánět čas strávený u lékařů a mimo hřiště. Snažil jsem se dostávat z režimu zraněného hráče, abych mohl být opět připraven a hrát zápas. Dost mi na tom záleželo. Jenže…
Strávil jsem stovky hodin v čekárnách, setkal se s nezájmem, arogancí a neprofesionalitou lékařů, byl jsem terčem špatné diagnostiky a špatně zvolené léčby, neochoty řešit příčinné souvislosti mých zdravotních problémů a několikrát jsem popisoval okolnosti svého zdravotního problému pokaždé jinému lékaři. Bezmoc. Odkázaný na schopnosti někoho jiného mi nezbylo nic jiného než věřit. Chtěl jsem jediné – být zdravý, abych zase mohl hrát fotbal.
S postupem času jsem si začal uvědomovat, že je dost možný, že ten fotbal hrát nebudu a ze si budu muset najít třeba i práci. Toho jsem se lekl a začal jsem raději podnikat. Po fotbale mi zbývalo pořad spousty volného času, takže to šlo celkem dobře skloubit. Od výživy, přes prodej video komunikačních produktů, vedení fit clubu, až po finanční poradenství zaměřené na úrazové pojištění jsem získával zkušenosti a dělal spoustu chyb.
Hrál jsem fotbal a k tomu jsem podnikal a plánoval co budu a chci děláte po kariéře. Zdravotní problémy se mi nepřestaly vyhýbat a já čas od času stále navštěvoval doktory. Lékařů neprofesionální zdravotní péče mě už dávno předtím přestala bavit a začal jsem hledat kvalitní zdravotní péči. Potřeboval jsem kontakty. Získal jsem hned několik doporučení na špičkové lékaře, oslovil je a jejich kvalitu vyzkoušel. Z několika lékařů jsem vybral toho, který mi nejvíce vyhovoval a tomu jsem se svěřil do péče.
To, že jsem byl pořád zraněný, o mně věděl snad každý nejen z rodiny a přátel, ale i z mých klientů. Ukázalo se, že nejsem sám, kdo potřebuje vyhledat kvalitní lékaře. Když jsem se věnoval sportovnímu pojištění, tak jsem k tomu říkával: pokud by se vám stal nějaký úraz, tak mi zavolejte a já Vás dostanu ke špičkovému lékaři. Začali se ne mě obracet nejen přátelé přátel, ale i spousty klientů.
Abych mohl pomoci, doporučoval jsem lékaře, se kterým jsem byl spokojen. Poté jsem k němu začal i objednávat. Jezdil jsem také na vyšetření, abych kamaráda / klienta seznámil  s lékařem. Chodil jsem dokonce i do ordinace a byl jsem u vyšetření.
Všem, kterým jsem zajistil lékařské vyšetření byli spokojeni. Průběh byl pokaždé stejný. Přišli jsme do nemocnice, nahlásili se na recepci, usadili se do čekárny a vyčkali na pokyn lékaře. Občas jsme pár lidí předběhli. Vyšetření proběhlo vždy na té nejvyšší dostupné úrovni a ještě k tomu tam byla díky mé známosti s lékařem dobrá atmosféra.

Foto: Petr Himl, konec kariéry, 4 operace kolene -meniskus 2016

Začal jsem dělat zdravotní servis a netušil, že z toho někdy udělám byznys
Když jsem několikrát do týdne začal navštěvovat svého lékaře, uvědomil jsem si, že mám vedle sebe někoho, kdo by mohl pomáhat mnohem více lidem. Zjistil jsem, že neexistuje žádná firma, která by poskytovala alespoň trochu podobnou službu, jako jsem začal před lety poskytovat já. S vědomím této skutečnosti přišel obrovský příliv energie, že jsem se musel pochlubit pánům Petrům Koblerovi a Klasovi a Oldřichu Tlustému, se kterými jsem v tu dobu pomáhal sportovců s odškodňováním jejich úrazů u pojišťoven. Nepovažovali jsme se za finanční poradce, dělali jsme hlavně úrazové pojištění a byli jsme v tom díky vlastním zkušenostem dobří. Petr Klas ještě v tu dobu zaměstnaný jako šéfkuchař a pánové Kobler a Tlustý rozvíjející své podnikání o nové klienty, rozšiřovali poptávku po službách mého lékaře. Odchod do jiné společnosti oddělil Oldřicha Tlustého a já jsem na své dva Petry začal vyvíjet tlak příležitosti, která se nemusí opakovat. S Petrem Koblerem jsem 14.3.2014 založil zdravotní agenturu Fall & Get Up, která začala přitahovat pozornost. První, koho zaujala natolik, že dal výpověď ve svém stávajícím zaměstnání a vrhl se s námi do podnikání, byl Petr Klas. Prostě u toho musel být taky.

Foto: Fall & Get Up 2015 zleva: Ing. Lenka Rabová, Petr Kobler, Petr Himl, Petr Klas

A co bylo dál?
Společnost Fall & Get Up se po 3 letech svého působení pyšnila základnou 800 spokojených klientů, 467 vyřešenými zdravotními problémy, 1868 domluvenými termíny lékařských vyšetření, více než 56 spolupracujícími lékaři a odborníky na zdraví a dostupností zdravotní péče ve více než 25 oborech medicíny. A díky vysoké kvalitě zprostředkovaných vyšetření poptávka po nadstandardních službách Fall & Get Up rostla.
Jak je to teď? 
Mít firmu je úplně něco jiného než když jste OSVČ. Už jenom v té zodpovědnosti za další lidi je to jiné. Občas vyděláte, občas proděláte. Uděláte spoustu chyb, poučíte se a jdete zase dál. Faktem je, že jsem se po odchodu Petra Koblera stal začátkem rok 2017 jediným vlastníkem. Zažil jsem i nečekané a očekával nesplnitelné. Ztratil jsem přátele a poznal nové. Zjistil jsem, že vše je možné.
Společnost roste tak rychle, jako my sami. Děláme maximum pro naše klienty. Chceme jim zajišťovat lékařská vyšetření u specialistů rychle a bez zbytečného čekání a navíc s osobním přístupem. Chceme lidem pomáhat se ziskem odškodného od pojišťoven a zjišťovat jejich aktuální zdravotní stav.
Věděl jsem tehdy co dělám? 
Nevěděl! Ale nikdy jsem nepřestal věřit v tuhle skvělou a jedinečnou myšlenku, ke které mě přivedly mé zdravotní problémy. Možná jsem v tom viděl svůj osud. Možná v tom bylo fotbalové ego. Je zajímavé, jak funguje víra v kombinaci s disciplínou a jak je člověk schopen překonávat sám sebe, když mu o něco v životě jde. Já jsem chtěl být v životě úspěšný a prospěšný. Netušil jsem ale, že se budu muset jednoho snu vzdát, abych mohl žít sen jiný – pomáhat lidem ve vodách zdravotnictví.
Z mého pohledu je důležitou součástí úspěchu pokora a ohleduplnost vůči ostatním lidem. Za nejdůležitější považuji budování mezilidských vztahů, s čímž se otevírá i možnost konzultovat své starosti/příležitosti s daleko zkušenějšími lidmi, než jsme my sami.

Věřím, že po každém pádu přijde vzestup a naší agentuře se tak začnou objevovat nové příležitosti. Tento proces se bude opakovat do té doby, dokud si úspěch nezasloužíme.