Jsme partnerem MS 2017 ve Fotbalpoolu

Zajímavá událost a skvělá show se konala v polovině Února 2017 v OC Šestka, kdy Česká republika pořádala své první mistrovství světa ve fotbalpoolu, ve hře, kterou češi před dvěma lety sami vymysleli.

Jak vyplývá z názvu, jedná se o spojení fotbalu a poolu (kulečníku), které patří mezi nejstarší a nejrozšířenější volnočasové aktivity ve světě. Hraje se podobným způsobem jako pool (na obdobách kulečníkových stolů o rozměrech 7 × 3,5 m), ale s futsalovými míči, které jsou barevně odlišené a očíslované stejně jako koule v poolu. Kulečníkové tágo chybí, je nahrazeno kopy do míčů. Hlavní disciplínou je 8-Ball, která se hraje s jedním bílým míčem a 15 číslovanými míči. Myšlenka fotbalpoolu se zákládá na spojení sportu a zábavy.
“Naší vizí je zpřístupnit tento nově vzniklý sport všem lidem po celé ČR a pravidelně pořádanými turnaji vytvořit soutěž pro fotbalpoolové nadšence, kteří chtějí spojit večerní zábavu se sportovní aktivitou.” – www.fotbalpool.cz
Neméně zajímavou příležitostí se tato událost stala pro zdravotní agenturu Fall & Get Up, která se MS zúčastnila nejen z pozice partnera, ale dokonce si turnaj i sama zahrála.
Dvojice v podání zakladatele společnosti Fall & Get Up Petra Himla a jeho kamaráda Michala Příhody určitě ostudu neudělala a vybojovala na historicky prvním MS ve fotbalpoolu 3. Místo.
˶Fotbalpool je volnočasová záležitost, při které si odpočinete, ale zároveň se skvěle pobavíte. Když jsme do turnaje s Michalem vstupovali, neměli jsme za sebou ani jeden trénink tohoto netradičního sportu. Navíc jsme obsadili 3. Místo, což je skvělé umístění vzhledem k tomu, že jsme neměli žádnou taktiku a vše se učili až při turnaji. ˝

Petr Himl, zakladatel F&G

zdroj: wiki, www.fotbalpool.cz